пʼятницю, 18 січня 2019 р.


Соборна. Вільна. Неподільна!
Моя Україна



«Український народ по обидва боки Збруча має бути на віки однині злитий в одне ціле й разом боротися за свою долю…»
В. Винниченко

22 січня – одна з найважливіших історичних дат для України. Цього дня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки, а у 1919 році, вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки і Західно -Української Народної Республіки в одну державу.
До Дня Соборності  України у читальній залі Липовецької ЦРБ, презентовано книжково - ілюстративну  виставку під назвою «Соборна. Вільна . Неподільна! Моя Україна », для користувачів бібліотеки.
Виставка складалася з трьох розділів.
У першому розділі «На шляху до Соборної України» представлена література, яка висвітлює ідеї побудови української, самостійної, соборної держави. Другий розділ «Ідейні провідники української соборності» знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу. Вони боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу. Про ідеї соборності та її значення в політичному життя сучасної України розповідає література, яка представлена в третьому розділі «Ідеї соборності в політичному житті сучасної України».
День Соборності та Свободи – це запорука існування неподільної України, це нагадування про те, що сила нашої держави – в нашій єдності.




Немає коментарів:

Дописати коментар