суботу, 26 січня 2019 р.


Голокост на теренах
України


Це Голокост – всього одне лиш слово,
Та його сенс – пекучий болі жар,
Вбивали всіх!.. старого і малого,
мало хто життя порятував

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.
Понад вісім мільйонів жертв - така трагічна статистика небаченого експерименту над народами, ім'я котрому - Голокост. Ці цифри не вкладаються в голові.  Люди вбивали людей. Вбивали не просто так, а ніби смакуючи кожну смерть, отримуючи з цього якесь нелюдське задоволення. 
Напередодні Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту в Липовецькій ЦРБ , бібліотекар І кат. читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С. , провела слайд – бесіду з користувачами бібліотеки під назвою « Голокост на тернах України». Бібліотекар у своїй слайд - бесіді назвала історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей.
Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини. Темою цього дня є вічна пам'ять і зобов'язання докласти зусиль до недопущення геноцидів і злочинів проти людяності.






Немає коментарів:

Дописати коментар