середу, 27 березня 2019 р.

Одіссея Олександра Рогового


Під такою назвою в районній бібліотеці для дітей відбулася респект-зустріч з Олександром Роговим – народним істориком, Почесним краєзнавцем України, Почесним журналістом України, відмінником освіти України,людиною, яка понад 35 років досліджує рідний край, примножує  його духовне  багатство. Любов до рідного краю – одне з освячених віками найчистіших людських почуттів. Мала вітчизна тягне до себе, до неї весь час повертається пам’ять, вона приходить у сни і в роздуми.
На чергову зустріч з автором-краєзнавцем, яка відбулася під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання, завітали учні 7 класу ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В. Липківського з педагогом С. Потьомовою.
Скарбниця О. Рогового нараховує півсотні книжкових видань, в т.ч. про церковного реформатора, першого митрополита Української Автокефальної Православної церкви, нашого земляка Василя Липківського, про єдиного з вінничан лауреата Нобелівської премії  Зельмана  Ваксмана, про Подільську подорож Шевченка, родовід Достоєвських,  про інших  відомих земляків, населені пункти краю, а також більше 750 науково - краєзнавчих статей, в т.ч. до ряду енциклопедій.
Найкращі видання експонувалися на виставці-персоналії «Одіссея Олександра Рогового»,коментований огляд якої зробили бібліотечні працівники.
В ході зустрічі активно обговорювалися теми козацтва, видатних земляків, героїв воєнної пори,туризму та інші. О.Роговий поділився своїми враженнями від проведення ІІ Липківських читань, які пройшли в бібліотеках до 155-ї  річниці  від дня народження В.Липківського. 
Олександр Роговий - власник найбільшої в районі приватної бібліотеки. Він активний читач дитячої книгозбірні, який завжди поповнює наш фонд краєзнавчими виданнями.
Спілкування пройшло в теплій, дружній обстановці, старшокласники отримали багато пізнавальної інформації та вичерпні відповіді  на запитання . Захід завершився, а розходитися не хотілося, було ще багато запитань, зокрема учасників дуже зацікавила тема родоводів.
Від усіх присутніх завідуюча районною бібліотекою для дітей Н.Сичук подякувала знаменитому землякові за клопітку та змістовну краєзнавчу роботу, приємну зустріч, вручила квіти, побажавши і надалі твердим і неповторним почерком продовжувати писати історію рідного краю.
На закінчення зустрічі, як музичний дарунок, пролунала улюблена пісня «Два кольори».



Немає коментарів:

Дописати коментар