пʼятницю, 31 травня 2019 р.


Паління: образ непримиренного ворога


31 травня відзначається Всесвітній день без тютюну. День відмови від тютюну був проголошений в 1988 році Глобальною організацією охорони здоров'я (ГООЗ) на 42 сесії Глобальної асамблеї охорони здоров'я.
Причиною появи боротьби з тютюнопалінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. На сьогоднішній день, за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), від вживання тютюну щороку помирає понад 5 мільйонів людей; очікується, що до 2030 року ця цифра зросте до 8 мільйонів смертей щорічно. У Європейському регіоні тютюн винен у смерті близько 1,6 мільйона людей на рік.
Кинути палити нелегко. Відомо, що нікотин викликає сильну залежність, і всі ми знаємо людей, які спробували кинути, але всього лише через кілька місяців знову почали курити. Це є проблемою для всіх нас, і ми повинні нею займатися.
До Всесвітнього дня без тютюну на абонементі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ для юнацтва було проведено бесіду-дискусію «Паління: образ непримиренного ворога».




Немає коментарів:

Дописати коментар