четвер, 10 жовтня 2019 р.

Ми -  діти козацького роду


14 жовтня Україна відзначає потрійне свято – це  День Захисника України, День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка є заступницею і покровителькою воїнів.
До відзначення свята долучилася районна бібліотека для дітей з другокласниками ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (класовод Н.В.Слободянюк, бібліотекар Н.І. Сабадин), провівши патріотичний екскурс «Ми - діти козацького роду» на вшанування подвигу нескорених українців і засвідчення своєї поваги до захисників рідної землі.
Патріотизм здавна був притаманний українцям. В ході екскурсу згадали справжніх патріотів України: відважних, мужніх козаків, славетних гетьманів України, незламних українців в роки Великої Вітчизняної війни,  героїв Майдану. Прикладом патріотизму та героїзму для нас є Герої АТО, які не жаліючи сил, здоров’я і життя захищають усіх нас та честь нашої держави на Сході України, її незалежність і суверенітет.
З великим захопленням переглянули серію мультфільмів про козаків  «Це наше і це твоє».
Сподіваємося, що проведений захід допоміг дітям усвідомити, що захисником Батьківщини може бути не лише людина-богатир, а й звичайні люди, в тому числі і маленькі хлопчики й дівчатка. Для цього вони обов’язково повинні бути освіченими, здоровими, сильними і сміливими.
І допоможуть діткам у цьому книги з однойменної книжкової виставки-інсталяції та рекомендаційний список літератури «Ми маленькі патріоти». 



Немає коментарів:

Дописати коментар