суботу, 14 грудня 2019 р.

«Чорнобильський
спомин вічний біль»


14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття. Свій найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом вони виконали з честю, зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів.
Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій.
Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають.
Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.
Сьогодні до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС, бібліотекар читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С., провела слайд – бесіду « Чорнобильський спомин вічний біль » для користувачів бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар