середу, 4 березня 2020 р.


Шевченкове слово єднає Україну


В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає та шанує людство. До них належить ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. Шевченко вийшов із народу, жив народом, і не тільки думкою, але її життям був з ним міцно та кровно зв’язаний.
Тарас Григорович Шевченко – один з найбільших діамантів у величній пекторалі історії України, а його поезії – то неперевершені перла в багаторазковому намисті української літератури.
Шануючи сьогодні Кобзаря як символ українства, вклоняємось йому за те, що він – єдиний поет-художник в усій світовій культурі, який врятував націю від виродження в умовах колонізації російською імперією. Сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову.
Шанують і вивчають Великого Кобзаря усі покоління українського народу: від посивілого великопомного покоління до молодших нащадків.
Ціною героїв Майдану – Небесної сотні, воїнів АТО – які поклали  свої життя за нашу свободу, ми тепер виборюємо справжню Незалежність, про яку мріяв великий Кобзар – Тарас Григорович Шевченко.
Сьогодні, напередодні 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у читальній залі Липовецької ЦРБ працівниками відділу обслуговування користувачів спільно з старшокласниками Липовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 було проведено літературний вечір під назвою «Шевченкове слово єднає Україну». На вечорі звучали вірші Тараса Григоровича Шевченка покладені на музику в акустичному виконанні Ярослава Пшиворського, керівника народного аматорського рок-гурту «The Way».





Також на заході була презентована книжкова виставка літератури «Тарас Шевченко – духовний символ України».




Немає коментарів:

Дописати коментар