пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Ні, не пішла війна у забуття


Ні, не пішла війна у забуття


Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. Ніхто не забутий, ніщо не забуте. У багатьох країнах у цей день приспускають державні прапори і згадують ті жахливі часи... Пам'ять про ці жертви, про подвиг народу зобов'язує всіх нас, нині сущих, пройнятися усвідомленням того, що коли б не було спільної Перемоги над нацизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі б не народилися, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації.
Напередодні  Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ  оформлено перегляд літератури під назвою «Ні, не пішла війна у забуття ».    
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.
Не забуваймо! Пам’ятаймо тих, хто так і не повернувся до рідної хати і хто першим прийняв на себе ці страшні удари воєн, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані, як у ті далекі воєнні часи, так і у теперішні роки…
Вічна пам’ять і вічна пошана кожному, хто ціною життя відстояв і відстоює наше право на свободу!


Немає коментарів:

Дописати коментар