пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Крим . Ціна повернення. Право бути українцем

Крим. Ціна повернення. 
Право бути українцем


Крим. Історія Криму своїм корінням сягає в глибину віків. Тут здавна переплелися шляхи історії, культури, літератури різних народів і епох.        
Кримські татари разом з українцями є одним з корінних народів України. На території нашої держави мешкає приблизно 250 000 представників цього народу. Самоназвою кримських татар є киримли – що можна перекласти як «кримці». Вони спілкуються на кримськотатарській мові, що належить до тюркської мовної сім’ї та сповідують іслам.
Сьогодні в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ  оформлено перегляд літератури під назвою «Крим . Ціна повернення. Право бути українцем», яка знайомить користувачів із походженням і традиціями  кримськотатарського народу.
Незважаючи на те, що кримські татари не знали спокою, вони все ж зуміли зберегти свою мову, багату культуру і традиції. Переважна більшість кримських татар мають активну громадянську позицію, відстоюючи український Крим. Саме від них сьогодні найчастіше можна почути фразу: «Крим – це Україна!».



Немає коментарів:

Дописати коментар