пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

Україна моя калинова, незалежності правда свята

«Україна моя калинова, 

незалежності правда свята»

День незалежності України - важливий день для кожного українця, для тих, хто вважає себе патріотом України, стоїть на захисті українських кордонів, вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею.

Незалежність – заслуга всього народу і багатьох його поколінь. Адже народ, який пройшов через тернистий шлях випробувань, який зумів вистояти і зберегти себе у вогняному горнилі революцій, спустошливих війн, братовбивчих конфліктів , нещадних голодоморів та репресій, підпільної правди і публічної брехні, народ, який прийняв удар Чорнобиля і затулив собою від глобальної катастрофи людство, виборов право на утвердження себе у світі як нації – такий народ має право на самостійний цивілізований розвиток.

Сьогодні, як ніколи раніше, це свято висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальності перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період сучасної України, бо проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії. Такою є ціна за прагнення нашого народу до гідного життя у цілісній, незалежній та процвітаючій європейській державі.

Напередодні Дня незалежності України у читальній залі  відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організована книжково –ілюстративна виставка під назвою «Україна моя калинова, незалежності правда свята».

На виставці представлено літературу з історії України, про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, а також про духовну велич держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар