вівторок, 25 серпня 2020 р.

Вічна Слава Героям

 Вічна Слава Героям

Сьогодні минає 6 років з дня загибелі нашого земляка, захисника своєї Батьківщини – Шевчука Сергія Івановича.

Народився Сергій Іванович в с. Росоша, Липовецького району в звичайній сільській сім’ї. По закінченню 11 класів місцевої школи у 1995 році вступив до Київського військового інституту управління зв’язку, який успішно закінчив у 2000 році та був  направлений служити  до військової частини, яка базується у селищі Черкаському Новомосковського району Дніпропетровської області. За зразкову службу отримав звання капітана, був командиром радіороти 93 окремої механізованої бригади. В зоні АТО був прикомандирований до 51-ї бригади.

З квітня 2014 року стримував на Донбасі натиск проросійських військ, пройшов три ротації. Героїчно загинув при виконанні бойового завдання 25 серпня 2014 року при виході з Іловайського котла. Ще наприкінці серпня виходив з рідними на зв’язок, потім вважався зниклим безвісті. До останнього рідні надіялися побачити Сергія живим… Та за аналізом ДНК  встановили, що останки героя лежать в одній з безіменних могил в Дніпропетровську на меморіалі неопізнаних воїнів АТО.

Перепохований Шевчук Сергій Іванович 9 жовтня 2014 року у Новомосковську Дніпропетровської області, де проживає його сім’я – дружина Олександра з дітьми.

2 жовтня 2015 року у Росоші Липовецького району біля Меморіалу Слави загиблим воїнам відбулось відкриття меморіальної дошки Українському воїну Сергію Шевчуку. Указом Президента України капітан Сергій Шевчук був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно.

Світла пам’ять нашому захиснику і Царство небесне...

 

Немає коментарів:

Дописати коментар