вівторок, 22 вересня 2020 р.

Партизанськими шляхами України

Партизанськими шляхами України

 22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. В цей день ми  вшановуємо подвиг партизанів та підпільників у період Другої світової війни.  Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. У День партизанської слави ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість цих героїв.

 Олександр Довженко писав у своєму щоденнику : «Партизани, – наша слава, наша гордість. Партизани – це ті сини України, перед якими скинуть шапки цілі століття, якими пишатимуться цілі покоління і складатимуть про них думи і пісні. Це невмирущий символ безсмертя нашого доброго і чесного народу».

         Партизанський рух виник і поширювався як глибоко народний. Самовіддана вірність Батьківщині, ненависть до ворога і сурова жага помсти перетворили мирних людей в легендарних героїв.

Ефективною формою партизанських дій були рейди у тилу противника, які відволікали великі сили гітлерівців, що було суттєвою допомогою військам. Внесок партизанських формувань в загальну перемогу людства над фашизмом просто неоціненний. І День партизанської слави України — лише мала частина того, що може зробити сучасне покоління для людей, які колись належали до партизанських загонів.

Ми серцем і душею з тими, хто й ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам‘ятаємо тих хто віддав і віддає своє життя задля нашого щасливого майбутнього.

Сьогодні до дня партизанської слави в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ  оформлено  виставку - спогад під назвою «Партизанськими шляхами України ».

З літератури, представленої на виставці, можна дізнатись багато цікавої інформації про підпільну діяльність в роки Другої Світової війни.



Немає коментарів:

Дописати коментар