вівторок, 29 вересня 2020 р.

 Трагедія Бабиного Яру

Великий Боже, ми з твоєї згоди

Проходимо дорогу в Бабин Яр,

Де смертю Ти поєднуєш народи,

Щоб зберегти життя й свободи дар.

Д. Павличко

Наприкінці вересня щорічно українська громадськість відзначає одну з найтрагічніших подій Другої Світової війни, яка стала історією не лише України, а й всього світу - масового вбивства німецькими окупантами мирного населення, військовополонених, ромів, євреїв 29 - 30 вересня 1941 року в урочищі Бабиного Яру під Києвом.

Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх, хто живе в Україні. Вона немає національних ознак чи терміну давності, і наш обов’язок – не лише з гідністю вшанувати пам’ять загиблих, але й не дати забути молодому поколінню, скільки крові було пролито на цій землі. Адже, лише пам’ятаючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям – життю і свободи людини.

Сьогодні до дня пам’яті жертв Бабиного Яру в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ  оформлена виставка -  пам’ять під назвою «Трагедія Бабиного Яру».

Виставка занурює відвідувачів у трагічну атмосферу осінніх днів 1941 року – днів, коли нацисти почали знищення київського єврейства. Трагедія Бабиного Яру стала для українців занадто гірким уроком, болючим шрамом в українській історії, яку має знати кожен, щоб уникнути повторення давніх помилок.

Також в Інтернет-центрі підготовлено відеопрезентацію під назвою «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії».

 




Немає коментарів:

Дописати коментар