понеділок, 14 грудня 2020 р.

 Стежками Чорнобильського лиха

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС є скорботним нагадуванням людству про важку перемогу над вогнем та радіацією, які прорвалися з реактора атомної станції, а також днем, коли ми висловлюємо велику вдячність та засвідчуємо шану за героїзм і самовідданість ліквідаторам. Адже ціною власного життя та здоров’я без вагань та роздумів вони пішли на подвиг, щоб зберегти життя мільйонів людей.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організована виставка - спогад під назвою « Стежками Чорнобильського лиха».

Трагедія Чорнобиля торкнулася кожного з нас. Ми з повагою і вдячністю ставимося до людей, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, і вшановуємо пам’ять тих, кого вже немає в живих



Немає коментарів:

Дописати коментар