четвер, 10 грудня 2020 р.

Права людини: від витоків до сьогодення

Права людини: від витоків до сьогодення 

10 грудня щорічно відзначається День прав людини, який пов’язаний із датою проголошення Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини (у 1948 році).

Права людини і громадянина є найбільшою цінністю сучасного світу та основою демократичного устрою. Основу розвитку прав, свобод та обов’язків людини і громадянина становить громадянське суспільство, яке є середовищем їх формування, а засобом їх реалізації та захисту є правова держава.

Сьогодні до Всеукраїнського тижня права   в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організована книжково –ілюстративна виставка під назвою «Права людини: від витоків до сьогодення», на якій представлені матеріали, що містять інформацію про поняття та загальну характеристику права, про українське державотворення, права людини та основний закон – Конституцію України.   Особливу зацікавленість викликає розділ «Через правову освіту до правової держави», який містить літературу, що допоможе самостійно захистити свої права та інтереси, а також приклади документів, складання яких може знадобитися при цьому та тексти найнеобхідніших законів.   


Немає коментарів:

Дописати коментар