понеділок, 14 грудня 2020 р.

Безсмертя подвигу Абрама Мойсейовича Зіндельса

Єдиний із уродженців Липовця Герой Радянського Союзу Абрам Мойсейович Зіндельс народився 14 грудня 1915 року в м. Липовці.

На фронті – з перших днів війни. Обороняв Україну. 18 жовтня 1943 року, очолюючи штурмову групу, молодший лейтенант Зиндельс вибив противника з двох кварталів міста.

Опинившись відрізаним від своїх частин, організував кругову оборону. 20 жовтня при відбитті контратаки противника молодший лейтенант Зиндельс потрапив в оточення і бився до останнього. Залишившись один, підпустив фашистів на близьку відстань, протитанковою гранатою підірвав себе і ворогів. Був похований на східній околиці міста Мелітополя.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 листопада 1943 року за зразкове виконання завдань командування по прориву сильно укріпленої лінії німців, звільненню міста Мелітополя і проявлені при цьому мужність і героїзм молодшому лейтенанту Зиндельсу Абраму Мойсейовичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу (посмертно).

На абонементі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організовано прес-огляд під назвою «Безсмертя подвигу Абрама Мойсейовича Зіндельса».

Немає коментарів:

Дописати коментар