середу, 27 січня 2021 р.

Голокост – скорботна пам’ять народу

Голокост – скорботна пам’ять народу

Наша  історія має багато чорних і трагічних сторінок: голодомори і війни, репресії і розстріли, не  за  чутками  знає  людство і  про  Голокост.

27 січня  у  всьому  світі  відзначається  Міжнародний  день пам’яті  жертв Голокосту.  Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Для українців жахливим символом Голокосту став Бабин Яр — місце розстрілу понад 150 тисяч євреїв та представників різних національностей. На превеликий жаль, Голокост не обійшов стороною Вінниччину. Під час німецько-румунської окупації на території області було створено близько 150 гетто та трудових таборів. Всього за роки окупації в області загинуло близько 200 тисяч євреїв.

До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту  в читальній залі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організована виставка - реквієм під назвою «Голокост – скорботна пам’ять народу».

Матеріали, запропоновані на цій виставці, оповідають про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами фашизму .

У єдності з вільним світом Україна стоятиме на сторожі найвищих суспільних цінностей, аби мир, злагода і взаєморозуміння завжди панували на нашій українській землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар