четвер, 18 лютого 2021 р.

Небесна Сотня. Нові герої України.Небесна Сотня. Нові герої України.

 Небесна Сотня. Нові герої України.

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Майдан – 2014-го став символом утвердження віковічного прагнення українського народу до справжніх демократичних цінностей. І за право їх здобути, за нашу з вами свободу і оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, більшість із них – молоді, сильні, ті, хто тільки починав жити.

Сьогодні до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів організована виставка –  пам’ять під назвою «Небесна Сотня. Нові герої України».  На виставці представлено документальні, художні книги сучасних українських авторів та світлини з періодичних видань про реальні факти трагічних подій на Майдані.

Новітні герої, Герої Небесної сотні… Їх імена уже назавжди вкарбовані в серця українців, а пам’ять нагадуватиме про їхні відвагу, мужність і самопожертву в ім’я свободи.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»


Немає коментарів:

Дописати коментар