середу, 19 травня 2021 р.

Вишиванка - душа України

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

Крізь віки мандрували традиції вишивання. Їх продовжували, розширювали та шанували. Вишиванка змогла осучаснитись і залишитись такою, як тисяча років тому водночас. Саме з нею уособлюють найкращі емоції та думки, адже вона увібрала в себе віковічну історію.

         Сьогодні на літературний вечір «Вишиванка – душа України» до відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки завітали старшокласники Липовецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 з вчителькою української мови та літератури Турчин Надією Григорівною. Разом з працівниками відділу учні поринули у загадковий світ вишиванки, адже з нею пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє, тому що це душа України, духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.

Немає коментарів:

Дописати коментар