понеділок, 2 серпня 2021 р.

День пам’яті святого пророка Іллі

День пам’яті святого

 пророка Іллі


2 серпня християни відзначають свято пророка Іллі. Найбільшого серед старозавітних пророків, ревного проповідника віри, безстрашного викривача людських пристрастей і пороків.

Ще змолоду присвятив себе служінню Богові, навіть оселився серед пустелі та вів життя в пості та молитвах. За церковними переказами, пророк Ілля за свою службу во славу Господа був узятий на небо - відправився туди на вогненній колісниці.

Наші предки ще в глибоку давнину ушановували це свято. У християнську епоху на день Іллі і протягом тижня після нього здійснювались хресні ходи до Іллінської церкви з молебнями про дощ або ясну погоду. На Іллі намагалися не працювати.

В народній уяві святий Ілля був покровителем хліборобів. Адже, починається озимий посів жита та пшениці. Тому селяни з нетерпінням чекали цього свята і казали: «На Іллі новий хліб на столі». Бо селяни вже починали випікати хліб з нового врожаю.

До свята на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки організований перегляд літератури під назвою «День пам’яті святого пророка Іллі».




Немає коментарів:

Дописати коментар