пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

Крим – наша благословенна земля

 Крим – наша благословенна земля

Крим — це особливий край, омитий морем та зігрітий сонцем, і здається, що навіть вітер, який не знає кордонів, тут віє по-іншому. Це земля кримськотатарського народу, який, попри всі історичні та політичні реалії, намагається зберегти свою мову, культуру, релігію, світоглядні принципи, творити свою літературу. Багата історія Криму та народів, що сформували його сьогоднішнє етнічне обличчя - українців, кримських татар, росіян, греків, вірмен та інших етнічних та етноконфесійних громад. У 2014 році  Автономну Республіку Крим було підступно окуповано Російською Федерацією. Насильницька анексія Криму не визнається Українською державою і міжнародною спільнотою, які вважають півострів тимчасово окупованою територією.

Сьогодні в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів  організований перегляд  літератури під назвою « Крим – наша благословенна земля».

В якому розповідається про долю кримськотатарського народу про страждання та випробування які йому випали, про історію, про його героїчних синів і їхню боротьбу на всіх історичних етапах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар