вівторок, 23 листопада 2021 р.

Голодомор – біль душі і пам’ять серця

Голодомор – біль душі і пам’ять серця

Серед багатьох болючих сторінок історії українського народу тема голодоморів залишається однією з найскладніших та найдраматичніших. Правда про Голодомор перебувала під суворою забороною розголошення. І лише після отримання Україною незалежності тема Голодомору повертається до пам’яті народу, стає його болем, реквіємом і одночасно символом незнищенності нації. У 2006 році Верховна Рада України ухвалила закон про визнання Голодомору геноцидом Українського народу.

Напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека» оформлена виставка – інсталяція під назвою «Голодомор – біль душі і пам’ять серця».

У виданнях, які представлені на виставці, публікується велика кількість матеріалів, що переконливо розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки цієї страшної події, яка забрала мільйони життів безвинних людей.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Немає коментарів:

Дописати коментар