середу, 1 грудня 2021 р.

Про СНІД на повний голос

Про СНІД на повний голос

Одна з епідемій нашої сучасності була названа «чумою 20-го століття»  - синдром набутого імунного дефіциту, скорочено – СНІД.

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також, як день пам’яті жертв цього захворювання.

СНІД — важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму захворюванням.

  До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека» оформлено перегляд літератури під назвою «Про СНІД на повний голос»на якій представлено книги з інформацію про властивості цього вірусу, ВІЛ-інфекції та шляхи поширення хвороби, лікування і профілактику СНІДу, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні і заходи проти епідемії.

             Пам’ятаймо! СНІД ще не переможений, ось чому нам так важливо навчитися слухати тих, хто опинився по той бік біди. Носії ВІЛ – люди, які хочуть жити. Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх і нехай Всесвітній день боротьби з ВІЛ об’єднає всіх і кожного не тільки 1 грудня, а й у всі інші дні в році.



Немає коментарів:

Дописати коментар