середу, 19 січня 2022 р.

Традиції Водохреща , як завершення зимових свят

Традиції Водохреща, як завершення         зимових свят 

    Хрещення Господнє, Водохреще, Богоявлення Господнє – одне з найголовніших християнських свят. Традиції занурюватися у воду на Водохреща 19 січня (6 січня за старим стилем) близько двох тисяч років. Це свято відзначають в пам’ять про Хрещення Господа Ісуса Христа в річці Йордан, коли йому було 30 років. З Євангелія відомо, що Іоанн Хреститель, закликаючи народ до покаяння, хрестив людей у водах Йордану. Спаситель, будучи безгрішним від самого початку, не мав потреби в Хрещенні покаяння, але смиренністю своєю прийняв Хрещення водою, освятивши собою водне єство. Попервах це свято було духовним, релігійним торжеством, а зараз воно стає народним святом.

    Сьогодні до свята Водохреща в Інтернет - центрі відділу обслуговування дорослих користувачів  була проведена народознавча година під назвою «Традиції Водохреща , як завершення  зимових свят».

         Година народознавства  викликала у користувачів почуття приналежності до свого родоводу та прагнення продовжувати і підтримувати традиції українського народу. Адже всі погодились, що наші традиції дуже оригінальні і цікаві. Від них віє магією рідної землі – це «бальзам» для душі, який надає нам, українцям, сил та наснаги.




Немає коментарів:

Дописати коментар