четвер, 27 січня 2022 р.

Трагедія Голокосту – гірка правда

 Трагедія Голокосту – гірка правда

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц - Біркенау неподалік польського Освенціма.

До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту  в  Інтернет – центрі  відділу обслуговування дорослих користувачів бібліотекар І кат. Козел Т.С. , провела слайд – бесіду під назвою «Трагедія Голокосту – гірка правда»  

  Бібліотекар у своїй слайд - бесіді розповіла про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами фашизму тільки тому, що любили свій народ і боролися за його свободу, а також книги Олеся Ольжича та Олени Теліги, українських письменників, які загинули від рук гітлерівців.






Немає коментарів:

Дописати коментар