понеділок, 21 лютого 2022 р.

Мова моя українська – батьківська, материнська

Мова моя українська – батьківська,

материнська    

          

         21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови, адже розмаїття мов є величезним культурним надбанням людської спадщини. У кожного народу є своя мова і вона для нього – найрідніша. А для нас найдорожчою є наша поетична, пісенна, щира, добра і натхненна українська мова.

В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню мов національних меншин Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

     До Міжнародного дня рідної мови в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів  презентована  книжково – ілюстративна виставка  під назвою «Мова моя українська – батьківська, материнська »   

     Кожна така виставка допомагає нашим користувачам здійснити літературну подорож стежками української писемності. Через представлений матеріал користувачі знайомляться з історією походження української мови, з народною мудрістю в українському слові, з славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – різноманітними словниками української мови.

        За весь час свого існування українська мова теж зазнавала злети і падіння. Тож шануйте і любіть рідну мову. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь! 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар