вівторок, 10 травня 2022 р.

Крим вчора і сьогодні :сподівання і реальність

 Крим вчора і сьогодні :сподівання і реальність

18 травня ми вшановуємо пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу, а також  День боротьби за права кримськотатарського народу.

У 1944 р. рішенням сталінського режиму весь кримськотатарський народ був насильно депортований зі своєї Батьківщини. Примусове його утримання  в місцях вигнання продовжувалося аж до листопада 1989 року. Протягом всього цього часу кримські татари зазнали широкомасштабних репресій з боку радянського режиму. Це стало причиною масових смертей кримських татар, основну частину яких складали люди похилого віку, жінки та діти.

Напередодні  Дня пам`яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Інтернет-центрі  відділу обслуговування дорослих користувачів  на якому бібліотекар I категорії  читальної зали та Інтернет-центру Козел Т.С.   провела  інформаційну бесіду  під назвою «Крим  вчора і сьогодні: сподівання і реальність».

Бібліотекар I категорії Інтернет-центру та читальної зали Козел Т.С.   розповіла своїм користувачам про те, що на долю кримськотатарського народу випало багато випробувань, про історію, про його героїчних синів і їхню боротьбу на всіх історичних етапах, про те, що під час депортації та у перші два роки після неї загинуло понад 46% кримських татар, а також про репресії, що відбувалися у 50-х роках минулого століття і відбуваються зараз.



Немає коментарів:

Дописати коментар