середу, 21 вересня 2022 р.

Голос, який підкорив весь світ

Голос, який підкорив весь світ

23 вересня 2022 року минає 150 років від дня народження славетної оперної співачки Соломії Крушельницької, чий дивовижний голос почули та полюбили мільйони людей, від Львова до Нью-Йорка. Вона підкорила найпрестижнішу оперну сцену La Scala, постійно вчилася новому та вдосконалювала свою майстерність, а завдяки шаленій популярності й таланту змогла познайомити з українською піснею весь світ. Українську співачку в Італії й Польщі називали своєю та вважали національною гордістю, але вона завжди повторювала, що є українкою, а свої особисті концерти скрізь закінчувала українськими народними піснями.

Вшановуючи пам’ять про Соломію Крушельницьку Україна відзначає 150-річний ювілей співачки на державному рівні, ім’я видатної  українки має знати весь світ.

Долучившись до відзначення  ювілею, відділ обслуговування дітей та організаторів дитячого читання провів з користувачами цікаву  мистецьку хвилинку «Голос, який підкорив весь світ!».

Шановні користувачі! Пропонуємо також і цікаві інтернет- джерела про життя та творчість видатної української оперної співачки та педагогині.

Соломія Крушельницька | Біографія | Цікаві факти –Режим доступу: |https://www.youtube.com/watch?v=DOIKdYQ5RjI

Соломія Крушельницька. "Ой, летіли білі гуси".-Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=rJSzL1dSWxk


Немає коментарів:

Дописати коментар