четвер, 20 жовтня 2022 р.

Сьогодення і майбутнє ООН

Сьогодення і майбутнє ООН 

                    

24 жовтня світове співтовариство відзначає Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Цей день є річницею з моменту прийняття Статуту ООН — документу, який описує всі цілі та напрями у роботі Організації Об’єднаних Націй.

ООН – це універсальна міжнародна організація, створена для підтримання міжнародного миру, загальної безпеки та для сприяння розвитку всебічного співробітництва між державами.

Серед найбільш важливих досягнень ООН, про які згадують в цей день, можна назвати підписання декларації прав людини, яка з’явилася в грудні 1948 року.

Україна серед перших держав підписала статут ООН і ввійшла до групи засновників організації. Зараз до складу Організації Об’єднаних Націй входять 193 держави, крім цього, вони є членами Генеральної Асамблеї ООН.

         Напередодні  до Міжнародного  дня Організації Об’єднаних Націй в  Інтернет - центрі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки була проведена  слайд – бесіда під назвою «Сьогодення і майбутнє ООН » для користувачів бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар