четвер, 27 жовтня 2022 р.

Пам’ять про війну нам книга оживляє

 Пам’ять про війну нам книга оживляє

День визволення України від фашистських загарбників – дата, яка відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

Цей день нагадує про одну з найбільш трагічних сторінок нашої історії – нацистську окупацію, яка кривавими смерчами пронеслася нашою країною і забрала десятки мільйонів життів; про неоціненний вклад українського народу в боротьбі з нацизмом, про героїчні подвиги та мужність, про мільйонів життів та скалічених доль, і про біль, який залишиться в серці кожного українця назавжди.

 Напередодні Дня визволення України від фашистських загарбників в читальній залі  відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки  відбулося чергове засідання жіночого клубу «Горлиця», на якому бібліотекар 1 категорії Козел Т.С презентувала книжкову виставку- пам’ять під назвою «Пам’ять про війну нам книга оживляє».

 Нині Україна знову переживає випробування війною. Територіальна цілісність нашої держави під загрозою. Знову зруйновано міста і села, школи і підприємства. Але як і 78 років назад ми не маємо жодних сумнівів, що визволення окупованих територій обов’язково відбудеться.

Вічна слава усім захисникам! Миру і злагоди, міцного здоров’я й благословення кожному українцю!

Захисникам, які віддали свої життя за збереження  вільної суверенної української держави – вічна пам’ять!

Низький уклін і вічна вдячність ветеранам війни.



Немає коментарів:

Дописати коментар