середу, 9 листопада 2022 р.

Мова і писемність – категорії вічні

 Мова і писемність – категорії вічні

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопада 1997-го року і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова – багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.

  Сьогодні до Дня української писемності та мови в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки оформлена виставка  -  панорама  під назвою «Мова і писемність – категорії вічні». На виставці представлено творчість українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.  

Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, -  у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!




Немає коментарів:

Дописати коментар