четвер, 1 грудня 2022 р.

Великий мислитель українського народу

 Великий мислитель українського народу

3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога.

Враховуючи важливість постаті Григорія Сковороди Верховна Рада України прийняла Постанову «Про відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди».

Григорій Сковорода – це людина глибинного характеру, світлого серця і проникливого розуму. Освіченість його надзвичайна, він увібрав у своє єство філософську культуру людства. Вчені не перестають досліджувати життя і творчість письменника, тому що він зумів сказати щось таке потаємне, що залишається в міжчассі, не старіючи.

Сковорода є філософом, який визнаний ЮНЕСКО, одним з п’яти мудреців планети усіх часів.

Мислитель зумів сказати сучасникам своє чесне, виважене й мудре слово, і це слово почули й наступні покоління. Воно потрібне й нам з вами, бо ми також хочемо йти шляхом добра, любові і правди.

До вшанування 300-річного ювілею видатного поета і філософа Григорія Сковороди на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ «Липовецька публічна бібліотека» презентовано виставку – портрет під назвою «Великий мислитель українського народу».


Немає коментарів:

Дописати коментар