середу, 14 грудня 2022 р.

Чорнобиль – чорний біль України

              Чорнобиль – чорний біль України

    В Україні 14 грудня відзначають День вшанування учасників ліквідації  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця пам’ятна  дата була затверджена Указом Президента України  10 листопада  2006 року. Саме 14 грудня  1986 року було офіційно завершено будівництво саркофага над зруйнованим  енергоблоком Чорнобильської АЕС.

    Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємось тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов`язок перед рідною землею і рідним народом, врятувавши не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки.

    До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС в читальній залі відділу обслуговування користувачів   КЗ «Липовецька публічна бібліотека» організована виставка – пам’ять під назвою «Чорнобиль – чорний біль України ».

    Чорнобиль – це мужність, героїзм та біль. Ця катастрофа має початок, але не має кінця.  Ми завжди будемо пам’ятати героїв!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар