четвер, 5 січня 2023 р.

Незламний лицар правди і свободи

Незламний лицар правди і свободи

6 січня виповнюється 85 років від дня народження Василя Стуса – поета, перекладача, мислителя, який став уособленням незламності українського духу. Поет народився  в селі Рахнівка Гайсинського району Вінницької області, дитинство і юність минули на Донбасі.

Василь Стус був і залишається голосом сумління, правди, честі та порядності. Незважаючи на арешти, роки таборів та заслання його творчий доробок досить великий. Сьогодні ми всі маємо змогу зачитуватися поезією із його збірок: «Круговерть», «Зимові дерева», «Веселий цвинтар», «Час творчості», «Палімпсести». Варто згадати його блискучі переклади з німецької, англійської, італійської, іспанської, французької мов.

З нагоди відзначення ювілею письменника в відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання пройшов літературно – музичний вечір «Незламний лицар правди і свободи» на який завітали старшокласники Липовецького ліцею №1 ім. В. Липківського.

Могутнє слово Василя Стуса крізь роки майорить прапором свободи для українців.Тож, якщо хочете вшанувати пам’ять великого сина України – просто читайте його вірші.

Немає коментарів:

Дописати коментар