пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Крути – легендарна сторінка в історії України

Крути – легендарна сторінка в історії України


29 січня минає 105 річниця, як сталася битва під Крутами. Ця подія засвідчила незламну волю та прагнення українського народу до незалежності.

Саме в цей день 1918-го українське військо, до складу якого входили студенти-добровольці, дало відсіч у рази чисельнішому ворогові. Нерівний поєдинок, яким було стримано наступ більшовиків на Київ, став національним символом нескореності та патріотизму української молоді.

Нині наші захисники, як і тоді під Крутами, відстоюють незалежність та соборність України. Тому не випадково між сьогоденням і подіями сторічної давнини чітко проглядаються паралелі. Тепер у руках кожного – шанс на остаточну перемогу. Для цього всім нам потрібна єдність, мудрість та рішучість, яку проявили ті, хто прибув на станцію Крути, щоб вибороти майбутнє України.

Напередодні Дня пам’яті Героїв Крут в  Інтернет - центрі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки, для користувачів юнацького віку, було проведено слайд – бесіду під назвою «Крути – легендарна сторінка в історії України».

Цей день назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

 Вічна слава Героям!




Немає коментарів:

Дописати коментар