пʼятницю, 19 травня 2023 р.

        Сьогодні, 19 травня вшановуємо пам'ять полеглого воїна, захисника України Руслана Миколайовича Зайця.

    Народився 14 серпня 1984 року  в селі Теклинівка Скитківської територіальної громади. Мама Руслана Миколайовича рано померла, батько одружився вдруге, тому дитинство та юні роки провів у селі Ковалівка, що на Немирівщині. Після закінчення школи, повернувся у рідне село до бабусі. Доглядав її та допомагав у господарстві. Заробляв на життя будівництвом та ремонтними роботами.

    Після вторгнення агресора на Донеччину, 12 лютого 2015 року Руслана Зайця призвали на військову службу. В складі мотопіхотної бригади він брав участь у бойових діях у зоні Антитерористичної операції. 19 травня 2015 року під селом Катеринівка молодий та відважний боєць разом із п’ятьма військовими потрапили під обстріл бойовиків на Луганщині, виручаючи своїх побратимів із біди. Нажаль, їх машина також потрапила під вогонь. Під час бою Руслан Миколайович загинув. Загинув як справжній Герой, захищаючи рідну землю.

    Указом Президента 9/2016 від 16.01.2016 за особливу мужність та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Руслан Миколайович Заєць нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

    На Скитківській ЗОШ І-ІІ ст. на честь Героя встановлено меморіальну дошку.

    Вічна пам'ять та слава! Герої не вмирають!



Немає коментарів:

Дописати коментар