пʼятницю, 14 липня 2023 р.

Українські миротворці на захисті миру

             Українські миротворці на захисті миру

      15 липня Україна присвячує людям, які беруть участь у миротворчих місіях у всьому світі.

    Враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, 21 травня 2013 року Верховна Рада України запровадила професійне свято саме українських миротворців.

За роки участі в міжнародній миротворчій діяльності Україна увійшла до першої двадцятки держав-миротворців.

Участь українських військовослужбовців в операціях з підтримання миру під проводом ООН, НАТО і у складі спільних миротворчих сил у країнах Європи, Середньої Азії, Африки сприяє зростанню авторитету нашої держави як надійного партнера і впливового суб’єкта в системі європейської і світової безпеки. На різних континентах планети мирні жителі знають і пам’ятають про доблесть і миролюбство, професіоналізм та мужність українських миротворців.

З метою глибокої вдячності та шанування усіх тих, хто в складі спільних миротворчих сил демонстрував всьому світу свій високий професіоналізм, компетентність і надійність у справах врегулювання небезпечних військових конфліктів, на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки, для користувачів юнацького віку було проведено патріотичну годину «Українські миротворці на захисті миру».

Присутні прослухали інформацію про воїнів в блакитних шоломах, які під українським прапором брали активну участь у забезпеченні миру і стабільності в багатьох країнах світу, а також вшанували пам'ять славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі миротворчого контингенту.





Немає коментарів:

Дописати коментар