понеділок, 14 серпня 2023 р.

    Назавжди 30... Сьогодні, 14 серпня, Герой, солдат мотопіхотної роти 93-ї окремої механізованої бригади Заєць Руслан Миколайович відсвяткував би свій 39-й рік народження, але його життя обірвалося під час бойових дій 2015 року. 

    Руслан народився в Жмеринці Вінницької області, а виріс у Ковалівці Немирівського району, де проживала його сім’я. Навчався у місцевій школі до 7-го класу. До повноліття жив з матір’ю, а після її ранньої смерті став опікуном для своєї бабусі, яка проживала у селі Теклинівка. Навчався Руслан у Зозівському аграрному ліцеї,  працював у Липовці та Немирові, також їздив на заробітки в Закарпаття.

    Після не проголошеної агресії росії, Руслан, як справжній чоловік, вважав своїм обов’язком боронити рідну землю. Тому пішов добровольцем у лави оборони, потрапивши до героїчної 93-ї бригади, в складі якої брав участь у бойових діях у зоні антитерористичної операції під Попасною.

    19 травня 2015 року під час допомоги побратимам, які потрапили у засідку терористів біля села Катеринівка Попаснянського району Луганської області, бойова дозорна машина десанту, в якій був Руслан Заєць, підірвалася на фугасній міні. Шансів врятуватися для нашого Героя не було.

    Указом Президента України Руслан Миколайович Заєць нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ст. (посмертно). У Ковалівці ім’я воїна залишиться на меморіальній дошці при вході до школи, де він навчався.

    Вічна пам’ять та слава Герою!



Немає коментарів:

Дописати коментар