середа, 23 серпня 2023 р.

В нас єдина мета - Україна свята,нездоланна ніким і ніколи

            В нас єдина мета - Україна свята,
нездоланна ніким і ніколи
     24 серпня – головне державне свято України – День незалежності України.

24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для України – Акт проголошення незалежності України.

Верховна Рада України урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави – Україна. Територія України є неподільною і недоторканною. На території України мають чинність виключно Конституція і закони України.

Цей Акт 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі.

20 лютого 1992 року Верховна Рада Україна прийняла постанову «Про День незалежності України», в якій зазначалося, що Днем незалежності України вважати 24 серпня.

Перша Конституція незалежної Української держави була прийнята Верховною Радою 28 червня 1996 року.

Ст.1 Конституції говорить: “Україна – суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

32  річниця Незалежності України набула особливого сенсу для кожного українця, адже день становлення України нам доводиться зустрічати під звуки сирен та вибухів.

З кожним роком поглиблюється усвідомлення важливості цієї дати для нас та наших нащадків, адже впродовж останніх дев’яти  років народ України бореться за цілісність та свободу.

Наразі, біль за рідну країну кожен українець та українка відчувають, як ніколи раніше. 24 лютого 2022 року життя кожного з нас змінилося назавжди. Ракетні обстріли всієї території країни принесли багато горя утім не могли зламати волю українського народу.

Об'єднуючись разом, підтримуючи один одного ми змогли пережити найважчі перші тижні повномасштабної війни і продовжуємо єднатись до цих пір.

Впродовж тисячолітньої історії наш народ відстоював суверенітет своїх земель. Українці прагнули незалежності, як у попередні часи, так і нині. І сьогодні ми маємо подякувати всім, хто в усі часи захищав незалежність нашої держави. Чимало справжніх героїв віддали своє життя за те, щоб наші діти жили під мирним небом на своїй вільній землі.

Сьогодні до Дня Незалежності України у читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки на засіданні клубу «Горлиця» було презентовано книжково – ілюстративну виставку під назвою «В нас єдина мета - Україна свята,нездоланна ніким і ніколи».






Немає коментарів:

Дописати коментар