середа, 11 жовтня 2023 р.

Мене водило безвісти життя

 Мене водило безвісти життя

14 жовтня виповнюється 80 років з Дня народження співачки Раїси Кириченко. Вона була справжньою патріоткою своєї землі і її справи це підтверджували .

 Народилась відома співачка 14 жовтня 1943 року в с. Корещина Глобинського (а тоді Великокринківського району) Полтавської області. В сім'ї любили співати всі. Для Раї трофейна батьківська гармошка була найдорожча за все. Під свій акомпанемент вона виконувала всі пісні з репертуару Лідії Русланової, та найбільшого злету пісенний хист Раїси Опанасівни  досягнув у благословенній Полтаві, куди її вже досить популярну молоду співачку повернув перший секретар Полтавського обкому партії Федір Моргун. В  Полтавській філармонії народна артистка створила особисту команду – ансамбль "Чураївна". В світ вийшли два компакт-диски "Долі моєї село " та "Цвіте черемуха". Всього за своє творче життя вона записала більше 200 пісень і випустила декілька альбомів.

 Раїса Опанасівна Кириченко - Герой України, народна артистка України, лауреат Державної премії України ім.Т.Г.Шевченка, повний кавалер ордена Княгині Ольги, лауреат премії ім.Д.Луценка "Осіннє золото".  

 Вона багато зробила для того, щоб донести українську пісню не лише до народу України, а й до багатьох народів світу.

 Згідно із заповітом, вона була похована на кладовищі села Корещина Глобинського району, Полтавської області поряд із матір'ю.

Раїса Кириченко була унікальною, неповторною, справжньою народною співачкою, талант якої приніс Україні міжнародну славу і пам’ять про яку житиме у віках.

Напередодні ювілею Раїси Опанасівни Кириченко в Інтернет – центрі  відділу обслуговування дорослих користувачів була проведена слайд – бесіда під назвою «Мене водило безвісти життя» для користувачів бібліотеки.

                         


Немає коментарів:

Дописати коментар