середа, 1 листопада 2023 р.

Краєзнавець Липовеччини

Краєзнавець Липовеччини

01 листопада виповнюється 65 років народному історику, Почесному краєзнавцю України, відміннику освіти, Почесному журналісту України, архівісту - Олександру Івановичу Роговому.

Народився ювіляр у селі Луків Турійського району Волинської області. Здобував освіту у Вінницькому педагогічному інституті на історичному факультеті. З 1996 року Олександр Іванович очолює  архівний відділ Липовецького району. Є членом Національної спілки краєзнавців України та колегії Українського геральдичного товариства, голова міжрайонного краєзнавчого центру «Соб». Також він є автором-розробником гербів адміністративних центрів територіальних громад Липовецького району та автор статей до Географічної Енциклопедії України та Енциклопедії сучасної України. Видав понад 30 книг і брошур, більше 500 журнально-газетних публікацій з історії Поділля. Його заслуги перед Липовеччиною незлічимі. Це людина, яка вже понад 40 років вивчає наш край, ділиться його історією і здобутками зі світом.

 Добрий, щирий, безвідмовний - таким його знають липовчани і за це шанують свого земляка.

До 65-ї річниці від дня народження Олександра Рогового на абонементі відділу дорослих користувачів КЗ “Липовецька публічна бібліотека” презентовано виставку-портрет під назвою «Краєзнавець Липовеччини».

Користувачі бібліотеки мають можливість ознайомитись з історією та здобутками рідного краю з книг та матеріалів виданими  видатним краєзнавцем.

Немає коментарів:

Дописати коментар