пʼятниця, 8 грудня 2023 р.

«Українка, якою захоплюється весь світ»

    4 грудня в Україні стартував Національний тиждень читання. Цьогоріч він проходить під гаслом «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями, подолання умовної відстані між літераторами й читачами, згуртування українського суспільства навколо читання як тренду. Цього тижня, у КЗ «Липовецька публічна бібліотека» відбувся літературний вояж на тему «Українка, якою захоплюється весь світ», основою якого стала поезія Ліни Костенко. Адже, як зазначила вчителька Липовецького ліцею №2 Тетяна Василівна Будзінська , саме ця письменниця "своя серед своїх".

Основні мотиви її творчості – це історія нашого народу, єднання людини з природою, філософічність буття, тема поета і поезії, тема кохання, моралі та війни. Поезія Ліни Костенко вселила у мільйони українців непохитну віру та впевненість того, що ми незалежні, гідні та вільні, що нас неможливо перемогти, бо наш дух незламний.

На заході, учні 9-А класу ще більше ознайомились із творчістю та біографією Ліни Василівни, обговорили літературні твори та продекламували улюблені з них.

Читання є важливим у мирний час, але ще більшого сенсу набуває у важкі воєнні часи. Книги сьогодні стають нашим захистом, нашою ментальною безпекою та нашою інформаційною зброєю проти ворогів. Запрошуємо завітати до бібліотеки, надихнутися читанням та відкрити для себе новий світ української літератури.

#тижденьчитання2023 #бутисвоїми

Немає коментарів:

Дописати коментар