пʼятницю, 26 січня 2024 р.

    Сьогодні, 26 січня, свій День народження міг би зустріти Михайло Романович Гасинець, та його ім’я записане у книгу Героїв України, які загинули у боротьбі за країну, за кожного з нас, за майбутнє наших дітей.

    Народився Михайло у селі Струтинка. Професію газозварювальника здобув у Вороновицькому професійно-технічному училищі. Відслужив строкову військову службу та згодом став боронити цілісність України на Донеччині у зоні АТО. На початку повномасштабної війни наш земляк був мобілізований і в перших лавах стояв на захисті рідної землі.

    В одному з боїв на Миколаївщині, 11 березня 2022 року Михайло Гасинець загинув рятуючи побратима від обстрілу. “Михайла з товаришем призвали разом. Їх обстрілювали, стріляли по ногах, друг спіткнувся. Михайло побіг його рятувати, посипалися гради. Михайлу розірвало грудну клітку. Його друг пролежав з ним 6 годин. Якби Михайло не побіг до товариша, він би вижив...” – поділилася тітка Героя.

    Ніколи не забувайте подвигу наших Героїв, які віддали найцінніше – своє життя, захищаючи право українців самостійно господарювати у своєму домі, на своїй рідній землі.

    Вічна пам’ять і слава українському воїну!

Немає коментарів:

Дописати коментар