середу, 13 березня 2024 р.

    Сьогодні, 13 березня минає друга річниця, як у боях за Україну героїчно загинув наш земляк Богдан Олександрович Литвин. Він мужньо стримував ворога, проявив себе відданим та гідним сином своєї Батьківщини. 

    Народився Богдан 31 жовтня 1994 року у місті Київ. Дитячі роки проводив у селі Росоша. Після закінчення столичної школи, вступив до Київського технікуму готельного господарства і бізнесу. Продовжив навчання в університеті за цією ж спеціальністю, закінчивши його із відзнакою. Пройшов строкову службу у Національній Гвардії ім. Петра Дорошенка. Працював юристом у регіональному відділенні Фонду державного майна у Київській області, пізніше у Пенсійному Фонді України.

    З початком широкомасштабної війни Богдан був мобілізований до Збройних сил. Ніс вірну службу Україні на посаді стрілка 72-ї бригади Чорних Запорожців. 13 березня 2022 року Захисник героїчно загинув в районі населеного пункту Гостомель, боронячи підступи до околиць столиці від наступу окупанта.

    За мужні дії та самовіддану службу Богдан Литвин посмертно нагороджений орденом За мужність ІІІ ступеня.

   Він поклав своє життя на вівтар нашої країни, щоб ми могли жити у мирі та безпеці. Тож вшануймо пам'ять загиблого Героя у світлих спогадах та згадаймо його душу у молитві.

    Вічна пам’ять! Слава Герою! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар