вівторок, 12 березня 2024 р.

Липовеччина - роки війни, десятиліття пам’яті

 Липовеччина - роки війни,

десятиліття пам’яті

    Друга світова війна давно відійшла у минуле і стала сторінкою у підручнику історії. Але пам’ять кличе, хвилює, стукає у наші серця. Вона доносить до нас, нащадків полум’яних поколінь, імена тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс у жертву свої життя. 12 березня 1944 року наше місто Липовець було визволено від фашистських загарбників. Від того переможного березневого дня вже минає 80 років.

    Війна забрала багато життів в нашому місті і селах. Земляки не повернулись з неволі, або ж залишились лежати в чужих землях. Війна - це розруха, кров, смерть, біль, зруйновані життя. Вона знову прийшла на нашу землю своїм кривавим чоботом, ми сьогодні відстоюємо все те, що було відбудовано у післявоєнні роки. Онуки тих, хто 80 років тому стояв пліч-о-пліч з нашими дідами й прадідами у боротьбі за свободу, сьогодні направили зброю проти нас. Наші воїни, як і їх пращури, віддають найцінніше – власні життя. Вони відстоюють незалежність своєї Батьківщини, аби ми з вами могли жити під мирним сонячним небом.

    12 березня ми вшановуємо памʼять не радянської армії, ми вшановуємо памʼять наших земляків, наших пращурів, які віддали своє життя і здоровʼя за мир. Ми памʼятаємо ваш подвиг! Ваші онуки продовжують вашу боротьбу заради миру, заради свободи, заради України

    До 80-ї річниці з Дня визволення міста Липовець від фашистських загарбників на абонементі відділу обслуговування дорослих користувачів організовано бібліографічний огляд літератури “Липовеччина - роки війни, десятиліття пам’яті”.

    Пам’ятаймо історію рідного краю, згадаймо подвиг захисників та визволителів нашого міста, адже це частинка кожного з нас.

    Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни. Вічна пам’ять нашим полеглим захисникам і захисницям! Слава всім, хто боронить нашу Україну сьогодні!


Немає коментарів:

Дописати коментар