середу, 24 квітня 2024 р.

« Чорнобильська трагедія – біль України»

 Чорнобильська трагедія – біль України 

               38 років тому, 26 квітня 1986 року, світ облетіла звістка про  жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала  невиліковної   рани українському народу, українській землі. 

         Ця дата навіки записана в історію людства чорними буквами. Це трагедія, з якою не зрівняється жодна відома до цих пір катастрофа .

         Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але й усього людства. Біль і мужність чорнобильців ось уже 38 років сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Адже катастрофа на Чорнобильській АЕС – суворе нагадування людству про відповідальність людини за життя на планеті. І відлуння біди стихне ще не скоро. Найстрашнішим є те, що наслідки Чорнобильської катастрофи торкнулись не тільки людей, що жили в той час, її  наслідки відчують на собі і майбутні покоління,від неї постраждали не лише люди – все живе на землі відчуло на собі смертельну силу радіації.

         Радіація – невидимий і тому підступний ворог усього живого. Від неї важко вберегтися, захистити себе і природу.  Літа промчать, минуть тисячоліття, а людство пам’ятатиме про Чорнобиль, бо той чорний біль нашої планети – попередження землянам на віки.

         Напередодні  Дня Чорнобильської трагедії у приміщенні Липовецького ліцею №1 ім. Василя Липківського відбулося засідання молодіжного екологічного клубу «Зелена хвиля», на якому було проведено  урок екології «Чорнобильська трагедія – біль України». Мета засідання : вселити віру у завтрашній день, з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе,аби подібне не повторилося.



Немає коментарів:

Дописати коментар