пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Конституція України – символ незалежності держави

 Конституція України – символ 

незалежності держави

    В Україні 28 червня відзначається День Конституції.

    Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне та правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам галузі конституційного права.

    Цей документ є основним законом i моральним орієнтиром для громадян України, юридично закріплює незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу.

    Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

    Сьогодні до Дня Конституції України на юнацькій кафедрі КЗ «Липовецька  публічна бібліотека» була презентована правова виставка «Конституція України – символ незалежності держави». На виставці представлено багато книжкових видань, які висвітлюють все те, що має знати про Конституцію кожен українець.


Немає коментарів:

Дописати коментар