середа, 26 червня 2024 р.

Конституція України: традиційне та нове

 Конституція України: традиційне та нове

День Конститу́ції Украї́ни — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України у 1996 р.                   Це не просто свято, це день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито, щоб сьогодні у нас був синьо-жовтий прапор, тризуб і Конституція незалежної України.  До цього дня ми довго йшли крізь віки з поразками і перемогами.

    Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність та стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. На ній ґрунтується наше нелегке сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Напередодні Дня Конституції України в читальній залі КЗ «Липовецька публічна бібліотека» на  засіданні жіночого клубу «Горлиця» була презентована інформаційно – правова виставка «Конституція України: традиційне та нове». На виставці представлено низку книжкових видань, які висвітлюють історію української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.

Немає коментарів:

Дописати коментар