субота, 13 липня 2024 р.

Святий Володимир – України Хреститель

Святий Володимир – України Хреститель

15 липня – державна пам’ятна дата в Україні на честь хрещення Київської Русі − України , що відзначається щорічно у день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира – хрестителя Київської Русі-України.

Історія України нерозривно пов’язана з ім’ям Володимира Святославича, у роки правління якого Київська держава досягла високого рівня політичного й культурного розвитку, стала врівень з багатьма передовими на той час європейськими та близькосхідними країнами. Володимир Великий здійснив правову та військову реформи, в 988 році запровадив християнство як державну релігію.

 Хрещення Київської Русі - України - важлива віха в історії європейської цивілізації. Це було проривом у світ духовного оновлення й самодостатності. Ця подія відкрила доступ до християнської культури, письменства, традицій.

В відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання проведено історичне вікно «Святий Володимир - України Хреститель». Діти мали змогу поринути  у подорож минулих років: почули багато цікавого про Володимира Великого, історію та традиції свята.

Любі друзі! Вітаємо вас із Днем Хрещення Київської Русі - України. Нехай духовна міць українців ніколи не згасає й наповнює всіх нас незламною вірою в мирну та непереможну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар