понеділок, 15 липня 2024 р.

Хай святиться ім’я твоє Україно

 Хай святиться ім’я твоє Україно

Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності. Історія України має тисячолітню історію, яка засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Володимира, який в 988 році прийняв християнство як державну релігію. Державотворчі традиції Київської Русі успішно продовжили Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

В відділі обслуговування дітей та організаторів дитячого читання представлено перегляд літератури «Хай святиться ім’я твоє Україно». Книги знайомлять читачів із історичними етапами українського державотворення, яке являє собою нелегкий шлях боротьби, випробувань, розвитку української держави та її багатомільйонного народу.

День української державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни. Цінуймо те, за що боролися наші предки, пам'ятаймо всіх, хто загинув у цій боротьбі.

 З Днем української державності!



Немає коментарів:

Дописати коментар